Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Σινεμά
Σινεμά με τον Φρόυντ: προβολή "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Όσκαρ (Σινεμά)
Σινεμά με τον Φρόυντ: προβολή "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι"
0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 114',   Ετος Παραγωγής: 1959,   Χώρα παραγωγής: Βρετανία, Η.Π.Α.

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τον κύκλο των προβολών με τίτλο "Σινεμά με τον Φρόυντ". Ο φετινός κύκλος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Τριανόν. 

Ο κύκλος προβολών ολοκληρώνεται για τη φετινή σεζόν με την ταινία "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι" του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς, την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 17.00 στον Κινηματογράφο Τριανόν.

Συζητούν οι: Νίνος Φένεκ Μικελίδης, κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας Ιφιγένεια Καλαντζή, θεωρητικός και κριτικός κινηματογράφου Όλγα Μαράτου, ψυχαναλύτρια. Τη συζήτηση συντονίζει η Λίζα Νικολοπούλου.

Θα ακολουθήσει πάρτυ στο φουαγιέ του Τριανόν.

Σύνοψη:
Νέα Ορλεάνη, δεκαετία του '30. Η αριστοκρατική και εύπορη χήρα, Βάιολετ Βέναμπλ, περνά τις διακοπές του καλοκαιριού σε μακρινά ταξίδια με τον γιο της Σεμπάστιαν. Εκεί, ο Σεμπάστιαν γράφει ένα ποίημα, που προετοιμάζει όλους τους προηγούμενους μήνες. Εκείνο όμως το καλοκαίρι η μητέρα αδυνατεί να ταξιδέψει. Αντ' αυτής, τον Σεμπάστιαν συνοδεύει η εύθραυστη ψυχικά εξαδέλφη του Κάθριν. Σ' αυτό το ταξίδι ο Σεμπάστιαν πεθαίνει. Η μητέρα του, αρνούμενη να δεχτεί τη συνταρακτική μαρτυρία της Κάθριν γύρω από τις συνθήκες θανάτου του γιου της, καλεί τον ψυχίατρο Δρ. Κιούκροβιτς και του ζητά να υποβάλλει την ανιψιά της σε λοβοτομή, προσφέροντάς του ως αντάλλαγμα μια σημαντική δωρεά, ώστε εκείνος να μπορέσει να συνεχίσει τις έρευνές του. 

Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz
Σενάριο: Tennessee Williams, Gore Vidal
Πρωταγωνιστούν: Elizabeth Taylor, Katharine Hepburn, Montgomery Clift 

Η ταινία ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 7€
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017