Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Σινεμά

Προβολή Ντοκιμαντέρ ''Οι Κόρες της Σιωπής'' στο Δημαρχείο Ρέντη

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
φωτογραφία (Εκθέσεις)

Προβολή Ντοκιμαντέρ ''Οι Κόρες της Σιωπής'' στο Δημαρχείο Ρέντη

0.0
Περιγραφή
H προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ Οι Κόρες της Σιωπής της Δέσποινας Σωτηροπούλου (δημοσιογράφος-σκηνοθέτης) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης (Δημαρχείο Ρέντη,Μπιχάκη 8). Η προβολή πραγματοποιείται με αφορμή την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το θέμα της έμφυλης βίας και της γυναικοκτονίας με ομιλήτριες τις: Έλενα Ακρίτα, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Πρ. Επιτροπής Ισότητας Φύλων ΠΕΔΑ, Κική Πετρουλάκη, Πρόεδρος Δ.Σ Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της βίας, Ασπασία Θεοφίλου, Ιδρύτρια Strong me, Ιωάννα Παρασκευά, Δημιουργός project I am not a doll. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι Σωτηρία Σουσάνη (τραγούδι), Σταύρος Παργινός (τσέλο). Παράλληλα θα γίνει επίδειξη αυτοάμυνας από τον Φώτη Λεκάκο, Προπονητής Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Οι Κόρες της Σιωπής - Daughters of Silence διακρίθηκαν με το Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ "best documentary acting code awards" στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιδαύρου "International Epidaurus Film Festival" που τελεί υπό την ομπρέλα του "Ιnternational Film Festival of London" και του "Acting Code Institut of London". Το ντοκιμαντέρ μέσα από προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τη βαρβαρότητα, την τρομοκρατία, το φόβο και την εγκατάλειψη διεισδύει στην ανισότητα των Φύλων, την έμφυλη βία, τη γυναικοκτονία και τις θέσεις της Πολιτείας, του Δικαίου και της Εκκλησίας. Με κινηματογραφική και δραματουργική απόδοση της τραγικής αλήθειας καταγράφονται τα υψηλά ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας, της κακοποίησης και δολοφονίας των γυναικών καθώς και τα αναπάντητα ερωτήματα, όπως: Πως προστατεύει το κράτος τη μητέρα και τα παιδιά της από τους κακοποιητές; Πως περιθάλπει τα θύματα που τερματίζουν την ανοχή και τη σιωπή τους; Ποια η προστασία του Νομικού συστήματος; Γιατί η κακοποίηση δεν έχει τέλος;
Τα κινηματογραφικά μέρη αποδίδουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χατούπη, Βάνα Πεφάνη και οι τελειόφοιτοι ηθοποιοί της Ανώτερης Θεατρικής Σχολής "Δήλος" Στο ντοκιμαντέρ ακούγεται απόσπασμα από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου "Ύμνος δοξαστικός προς τις γυναίκες που αγαπούμε" με την έγκριση και παραχώρηση των δικαιωμάτων από την κόρη του Ερριέττη Εγγονοπούλου.

Συντελεστές:
Μουσική σύνθεση Valerio Matola
Φωτογραφία Βαγγέλης Ευαγγελίου
Κινηματογράφηση Αντώνης Γασπαρινάτος
Παραγωγή Δέσποινα Σωτηροπούλου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και της Επιτροπής Ισότητας Φύλων. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Δεν έχουν ανακοινωθεί.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo