Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Σινεμά

Προβολή ντοκιμαντέρ "Dolphin Man" στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Προβολή ντοκιμαντέρ "Dolphin Man" στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

0.0 ( από 1 χρήστη )
Περιγραφή
Διάρκεια: 80',   Ετος Παραγωγής: 2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του κύκλου προβολών ντοκιμαντέρ με τίτλο "Το ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ", παρουσιάζει τη Δευτέρα 18 Μαρτίου (ώρα 19:00), το ντοκιμαντέρ Dolphin Man (2017, 80’), σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου. 

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη συναρπαστική ζωή του μυθικού Γάλλου πρωταθλητή άπνοιας Ζακ Μαγιόλ, ο οποίος ενέπνευσε την ταινία Απέραντο Γαλάζιο. Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας ως την Ινδία και την Ιαπωνία, ο θεατής ανακαλύπτει τα μέρη που καθόρισαν τη ζωή του Μαγιόλ και σπάνια φιλμ γυρισμένα από του πρωτοπόρους φωτογράφους του υποθαλάσσιου κόσμου. Παράλληλα, μέσα από συνεντεύξεις με την οικογένεια του, τους συντελεστές της ταινίας Απέραντο Γαλάζιο αλλά και τους παγκόσμιους πρωταθλητές κατάδυσης William Trubridge και Umberto Pelizzari, η ταινία διερευνά το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα και την αναζήτηση μιας νέας συνείδησης για τη σχέση μας με την θάλασσα.

Το Dolphin Man απέσπασε το 2018 το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ ο σκηνοθέτης του Λευτέρης Χαρίτος, το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη.

Την προβολή θα προλογίσει o σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Λευτέρης Χαρίτος, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιθυμητή η κράτηση θέσης. 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017