Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Δωρεάν
Περίπατος στα ίχνη του bauhaus και του μοντερνισμού
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Περίπατος στα ίχνη του bauhaus και του μοντερνισμού
0.0
Περιγραφή
Πώς επέδρασε το Bauhaus στη μοντέρνα αρχιτεκτονική και στην αστική μορφή της Αθήνας; Θα κάνουμε ένα φωτογραφικό περίπατο στην περιοχή του Κολωνακίου για να ανακαλύψουμε τα ίχνη του Bauhaus στην Αθήνα!

Το Bauhaus θεωρείται ως η απαρχή της Avantgarde της Κλασικής Μοντέρνας Εποχής στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη. Η σχολή υποστήριζε και προέβαλλε εξαρχής την ιδέα ενός αφαιρετικού, απαλλαγμένου από διακοσμητικά στοιχεία, απλού και προσανατολισμένου σε γεωμετρικές φόρμες σχεδιασμού. Η εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας, της παραγωγής, της χρήσης και των υλικών, καθώς και η ορατότητα της κατασκευαστικής χειρονομίας βρίσκονταν στο προσκήνιο.

Το Κολωνάκι προσφέρεται ιδιαίτερα για να ανακαλύψει κανείς στιλιστικά στοιχεία της Μοντέρνας Εποχής και παραλληλισμούς με το Bauhaus. Δίπλα σε νεοκλασικές βίλες βρίσκονται μερικά μοντέρνα κτίσματα του 1920 και του 1930 και ταυτόχρονα γίνονται πιο εμφανείς οι στιλιστικές διαφορές τους σε σχέση με τις συνηθισμένες αθηναϊκές πολυκατοικίες του 1950 και του 1960. Ο περίπατος ξεκινάει στην Ακαδημία Αθηνών και μας οδηγεί μέσα από διάφορες στάσεις στο Κολωνάκι ΣΤΟ αθηναϊκό κτίριο του Bauhaus: στο Ωδείον Αθηνών, το οποίο σχεδιάσθηκε και χτίστηκε από τον Έλληνα σπουδαστή του Bauhaus Ιωάννη Δεσποτόπουλο.

Ο περίπατος διεξάγεται από την καθηγήτρια γερμανικών Ευρύκλεια Σιακαγιάννη και τη διαμεσολαβήτρια τέχνης Silke Wittig.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, 10:30 - 13:00.
Σημείο έναρξης και τερματισμού: Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστημίου 28. 
Παιδιά από 12 χρονών και άνω.
Γλώσσα: Ελληνικά

Έχετε μαζί σας την ψηφιακή σας κάμερα ή ένα Smartphone ή ένα Tablet. 

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 28.03
E-Mail: [email protected]
Αριθμός συμμετεχόντων: 15 
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017