Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Παναγιώτης Τούντας έκθεση ζωγραφικής "Ταξίδι στην Ύδρα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Παναγιώτης Τούντας έκθεση ζωγραφικής "Ταξίδι στην Ύδρα"

0.0
Περιγραφή
Είναι ξεχωριστή η χαρά για κάποιον να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την αξιόλογη πορεία νέων καλλιτεχνών τους οποίους είχε την τύχη την αγαθή να τους γνωρίσει ήδη από τα πρώτα βήματα της καριέρας τους, να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή σταδιακή τους εξέλιξη και να τους βλέπει σήμερα καταξιωμένους ήδη και δημιουργικούς εικαστικούς!

Είναι η περίπτωση του ζωγράφου Παναγιώτη Τούντα, ακούραστου πάντοτε και ποιοτικού δημιουργού, που σχεδιάζει, χρωματίζει και αναπλάθει στα εξαιρετικά έργα του έναν ιδιότυπο κόσμο μορφών, κυρίως αγαπημένα τοπία με θάλασσες και εντυπωσιακά οικιστικά σύνολα.

Ο μαγικός χρωστήρας του Τούντα προσδίδει στις εικόνες του το κύρος που τους ανήκει και στις ζωγραφικές λεπτομέρειες του συνόλου του έργου του τη δύναμη που διαθέτει και που δικαιούται να εισπράξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.
Τα τοπία του εκπέμπουν χιλιάδες διαφορετικά μηνύματα γεμίζοντας τον θεατή ερεθίσματα γιατί ο Τούντας επικεντρώνεται πάντα στη γενναιόδωρη πλευρά τους αποτυπώνοντας τη μαγεία, τη δύναμη και συνάμα την μεγαλόπρεπη ηρεμία τους.

Το εξαιρετικά δυνατό χρωματικό "πάντρεμα" στην τελευταία ενότητα των έργων του που παρουσιάζονται από 29 Μαϊου έως το τέλος Ιουνίου στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, η μοναδική, σχεδόν υπερβατική λάμψη του φωτός στα καινούργια τοπία του που διεμβολίζει την ατμόσφαιρα κάνοντας την πολλές φορές διάφανη, η μόνιμη σχεδιαστική αξιοσύνη με την οποία αντιλαμβάνεται και αποδίδει γραμμές και όγκους είναι αποκλειστικά στοιχεία της τέχνης του Παναγιώτη Τούντα που δημιουργούν κραδασμούς ζωντάνιας ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο θεατή, αφού μέσω ακριβώς των στοιχείων αυτών ο ίδιος ζει και κινείται στους χώρους των εικονιζόμενων τοπίων, αναπνέει τον φρέσκο αέρα τους, την αύρα της θάλασσας που τα πλαισιώνει, λούζεται από το φως του ήλιου τους.

Η Ύδρα τον γοητεύει και τον εμπνέει πάντοτε και η νέα ζωγραφική του ενότητα είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο νησί στο οποίο έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του, έζησε την γαλήνη και την αρμονία των σπιτιών και των γραφικών καλντεριμιών του σε όλες σχεδόν τις εποχές του χρόνου και άντλησε από το αέναο φως του αυτή την ανεξάντλητη έμπνευση.
Ο Παναγιώτης Τούντας σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με Δάσκαλο τον Π. Τέτση.

Έχει κάνει εννέα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.
Έργα του βρίσκονται σήμερα στις συλλογές της Βουλής των Ελλήνων, της ALPHA BANK, του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, του Δήμου Ύδρας, καθώς και σε πολλές άλλες ιδιωτικές συλλογές.
Ντίνα Αδαμοπούλου
ιστορικός-αρχειονόμος

Εγκαίνια: Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 και ώρα 21.00
Αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου

Δείτε που παίζεται (0)

Use mask
ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Δεν έχουν ανακοιωθεί.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo