Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
Ομαδική έκθεση "Ταξιδεύοντας στο δωμάτιό μου"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ομαδική έκθεση "Ταξιδεύοντας στο δωμάτιό μου"
0.0
Περιγραφή
Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει την ομαδική έκθεση "Ταξιδεύοντας στο Δωμάτιό μου" με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση έχει ως σημείο αφετηρίας το εμβληματικό δοκίμιο της Virginia Wolf "A Room of One’s Own" του 1926 και τη σύνδεσή του με πρόσφατα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως ο ψηφιακός φεμινισμός και το κίνημα #metoo. Το δωμάτιο (ma chambre), ο προσωπικός χώρος, όπως περιγράφηκε στο κλασικό βιβλίο του Xavier de Maistre "Voyage Autour de Ma Chambre" (1794) από όπου και προέρχεται ο τίτλος, καθώς και έννοιες όπως η ιδιωτικότητα, η αυτονομία και η αυτοέκφραση αποτελούν βασικά σημεία αναφοράς στα έργα με τα οποία συμμετέχουν στην έκθεση διεθνείς σύγχρονοι εικαστικοί και συγγραφείς.

Η έκθεση επιχειρεί να αναπτύξει έναν διάλογο γύρω από τις έννοιες δωμάτιο και προσωπικός χώρος συνεχίζοντας τη συζήτηση που ξεκίνησαν κλασικά δοκίμια και λογοτεχνικά έργα:
• Το δωμάτιο στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης 
• Το δωμάτιο ως σύμβολο αυτοέκφρασης και ισότητας
• Το δωμάτιο ως χώρος συλλογών, ως το cabanon του καλλιτέχνη

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Sophia Al Maria, Κωστής Βελώνης, Jeanne Graff, Philomena Epps, Δημήτρης Ιωάννου, Sharon Kivland, Sylvere Lotringer, Jonas Mekas, Μάρω Μιχαλακάκου, Ντόρα Οικονόμου, Amalia Ulman, Εύα Στεφανή, Juliana Huxtable, Θεόδωρος Χιώτης

Επιμέλεια έκθεσης και έκδοσης: Κίκα Κυριακάκου. Καλλιτεχνικός σύμβουλος και επιμελητής της Πινακοθήκης, Μουσείων και Συλλογών του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ): Ντένης Ζαχαρόπουλος. 

Ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης "Ταξιδεύοντας στο Δωμάτιό μου" και της παρουσίασης της έκδοσης που τη συνοδεύει διοργανώνεται μια βραδιά ανάγνωσης, στις 17 Απριλίου, στο Κέντρο Τεχνών υπό την επιμέλεια των ποιητών Δήμητρας Ιωάννου και Θεόδωρου Χιώτη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστούν κείμενα από τη συλλεκτική έκδοση που συνοδεύει την έκθεση, καθώς και κείμενα σύγχρονων δημιουργών που πραγματεύονται το θέμα του δωματίου στη σύγχρονη εποχή. 

Εγκαίνια: Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 19.00

Ωράριο Πάσχα:
M. Παρασκευή 26 Απριλίου: κλειστά
Μ. Σάββατο 27 Απριλίου: 10.00-14.00
Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου: κλειστά
Πρωτομαγιά: κλειστά

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (8)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017