Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Δωρεάν

Ομαδική έκθεση "Μια ιδιαίτερη όψη της αφαίρεσης, δεκαετίες '50-'60"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομαδική έκθεση "Μια ιδιαίτερη όψη της αφαίρεσης, δεκαετίες '50-'60"

0.0
Περιγραφή
Η Γκαλερί Έρση παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής –γλυπτικής "Μια ιδιαίτερη όψη της αφαίρεσης, δεκαετίες ΄50-‘60".

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα χρόνια της εμφάνισης και βαθμιαίας καθιέρωσης της αφαίρεσης στην ελληνική τέχνη, από την δεκαετία του 1950 και 1960.

Η νεοελληνική τέχνη την εποχή αυτή, κάνει μια στροφή προς τη δυτική Ευρώπη, όπου μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών, εκμεταλλευόμενος τις υποτροφίες, φεύγει από την Ελλάδα. Από αυτούς πρώτος που στρέφεται στην αφαίρεση ήταν ο Αλέκος Κοντόπουλος, που το 1949 ίδρυσε με τους Γιάννη Γαΐτη, Γιάννη Μαλτέζο, Δημήτρη Χυτήρη και Λάζαρο Λαμέρα την ομάδα Οι Ακραίοι.

Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα συλλογικό έργο των Α.Κοντόπουλου, Α.Απέργη, Γ. Μαλτέζου, Γ.Σίμωσι, Κ.Αντύπα και Γ.Γαΐτη το οποίο αποτελεί έναν κεντρικό πυρήνα του λυρικoύ αφαιρετισμού της εποχής. Στο έργο αυτό, εκδηλώνεται το σπάσιμο της παράδοσης και η σταδιακή εξέλιξη της φυσιογνωμίας της ελληνικής τέχνης.

Μέσα από τα έργα 16 ζωγράφων και γλυπτών, εκπροσώπων της σύγχρονης τέχνης του 20ου αιώνα, διαγράφεται η συναρπαστική ιστορία της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα.

Παρουσιάζονται λιγότερο γνωστά έργα των:
Α. Απέργη, Κ. Αντύπα, Κ. Ανδρέου, Γ. Γαΐτη, Α.Κοντόπουλου, Β. Καλούτση, Γ.Μαλτέζου, Τ.Μάρθα, Θ.Μάιπα, Κ. Ξενάκη, Δ.Περδικίδη, Α. Πιεράκου, Γ.Σίμωση, Π.Σαραφιανού, Θ. Τσίγκου, J.Χριστοφόρου.

Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση εδώ.

Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo