Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Home(r) keeps me alive"

Δωρεάν εκθέσεις

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Home(r) keeps me alive"

0.0
Περιγραφή
 Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Home(r) keeps me alive".

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και ώρα 15:00 – 21:00

Η έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος RETURN2ITHACA curating art & artists που οργανώνεται τα τελευταία 5 χρόνια στην Ιθάκη, και έχει ως στόχο να αποκαλύψει πως ένα έργο παγκόσμιας πολιτιστικής εμβέλειας, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Η έκθεση διερευνά την έννοια της ελπίδας για επιστροφή στο σπίτι, όπως ο Όμηρος αναφέρει στην Οδύσσεια, διερωτάται για τους τρόπους που το διαχρονικό αυτό έπος συνεχίζει να κατοικεί μέσα μας και γύρω μας, τονίζει τις παραπομπές του που έχουν άμεση σχέση με το παρόν και την καθημερινότητα μας, αναλύει τα μηνύματα του και αναδεικνύει διαφορετικούς και πολύπλευρους τρόπος πρόσληψης του.

Εδώ το σπίτι εκφράζεται μέσα από μια σύγχρονη και κριτική ματιά και σχετίζεται με πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
Οι καλλιτέχνες συνδέουν την οικεία εμπειρία του θέματος της επιστροφής σε πολλαπλές τοποθεσίες μέσα από προσωπικές διαδρομές, διυποκειμενικές σχέσεις και πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τις ποικιλόμορφες φωτογραφικές αφηγήσεις των καλλιτεχνών, η έκθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη επιστροφής ως ένα ταξίδι στις ανέγγιχτες ρίζες και την Εστία που άφησε πίσω του το υποκείμενο.

Η διακριτική τους προσέγγιση συνδυάζει, αφενός, την ευαισθησία στο πλαίσιο και τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης διασποράς και της περιπλάνησης και αφετέρου, την ανάλυση των ατομικών ψυχολογικών διαδικασιών που είναι εγγενείς στην εμπειρία της μετατόπισης και της επιστροφής, όπως η νοσταλγία, η μνήμη και το ανήκειν.

Ο τίτλος Home(r) keeps me alive εξερευνά την ανθρώπινη Οδύσσεια όχι μόνο στο παρελθόν ή το παρόν αλλά και στην αιωνιότητα.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κατερίνα Διγώνη, Ηλίας Λόης, Αντωνία Πετρίτη, Iris Demain, Elba Haxel, Massimiliano Gatti, Mauro Fiorito, Mafalda Rakos, Irene Zottola.

Επιμελητές Έκθεσης : Νίνα Κασσιανού, Alejandro CastelloteΔείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Πέμπτη 12:00 - 19:30
Παρασκευή 12:00 - 19:30
Σάββατο 12:00 - 16:00

13 Απριλίου 2024 - 29 Ιουνίου 2024

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo