Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Oμαδική έκθεση "Εικαστική Ανθρωπολογία"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Oμαδική έκθεση "Εικαστική Ανθρωπολογία"

0.0
Περιγραφή
Στην Chili Art Gallery παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση 24 εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο "Εικαστική Ανθρωπολογία" σε επιμέλεια Πάρη Καπράλου.

Από τη δεύτερη μέρα μετά τα εγκαίνια η έκθεση θα γίνει διαθέσιμη και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας artgrid.gr. Για την έκθεση έχει εκδοθεί κατάλογος στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα διαθέσιμος δωρεάν.

Σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης Πάρης Καπράλος σε κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: "Ο όρος "εικαστική ανθρωπολογία" εμφανίστηκε τον 20ό αιώνα, για να περιγράψει τη μελέτη των ανθρώπων και πολιτισμών μέσω των τεχνών, όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, ακροβατώντας μεταξύ ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας, και αισθητικής. Στο έργο του "Art and Agency: An Anthropological Theory" ο Άγγλος ανθρωπολόγος και εθνογράφος Alfred Gell προτείνει ότι η τέχνη αντικειμενοποιεί ανθρώπινες ιδέες και συναισθήματα, μετατρέποντας τα σε φυσικά αντικείμενα. Ένα έργο τέχνης είναι μέσο διαπραγμάτευσης κοινωνικών σχέσεων και διαλόγου με το κοινό. Ο καλλιτέχνης δρα ως μεσολαβητής μεταξύ του ασυνείδητου κόσμου των συναισθημάτων και της εξωτερικής πραγματικότητας, μετατρέποντας τις αφαιρετικές σκέψεις και τα αισθήματα σε φυσικά αντικείμενα. Η τέχνη γίνεται κοινωνική πρακτική, διαμορφώνοντας κοινωνικές σημασίες. [...]"

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Εύα Αναστοπούλου, Μάγδα Δημούδη, Niko Luccianni, Ελένη Ισχάκη, Αιμίλιος Κ. Παπαευαγγελίου, Αννα Σεμερτζή, Foti Kllogjeri, Ραφαέλα Τζαμανή, Λένα Σπάνια, Αγγελική Αβραμοπούλου, Χρυσούλα Δεμάγκου, John Abbott, Νικολέττα Μηνά, Ζωή Ροντ Αγγελοπούλου, Odysseas Tsompanoglou, Σοφία Στέλλα Σώσειλου, Άλκης Παππάς, Τόνια Λέντζου, Βέρα Ελευθερία Πεδιωτίδου, Χρήστος Γεωργακόπουλος, Ιωσήφ Τερζόπουλος, Βασίλης Τερζόπουλος, Μαρίλη Μπόνη, Λουκία Νταμάνη.

Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 18:00 - 21:00.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo