Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Ο κύκλος με την Κιμωλία" του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Λουτράκι

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Ο κύκλος με την Κιμωλία" του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Λουτράκι

0.0 ( από 1 χρήστη )
Περιγραφή
Δύο πολιτιστικοί οργανισμοί, 36 ηθοποιοί - τραγουδιστές, 74 συντελεστές, ορμώμενοι από 4 νομούς, ενώνουν τα χέρια και σχηματίζεται ο κύκλος της Αγάπης και της Δικαιοσύνης. 

Το "Προσκήνιο" και το "Θέατρο σε Φόρμα", υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, μας παρουσιάζουν το διαχρονικό αριστούργημα του Bertolt Brecht, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη.

"Ο Bertolt Brecht γράφει τον Κύκλο με την Κιμωλία –ένα λαϊκό παραμύθι- με βάση τις αρχές του επικού θεάτρου, ενός είδους θεάτρου που ο ίδιος ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας επινόησε. "Δανείζεται" τον παλιό μύθο του Σολομώντα και "αντιστρέφει" ένα κεντρικό σημείο της ροής του για να δημιουργήσει σύμφωνα με τη δική του τεχνική ένα "νέο" μήνυμα. Την ίδια ώρα στοχεύει σε ένα διδακτικό θέατρο ανανεώνοντας παλαιά υλικά τα οποία εμπλουτίζει με τις δικές του νέες ιδέες. Ο Αζτάκ –ο δικός του δίκαιος Σολομώντας- θα δικάσει και δεν θα δώσει το παιδί -στη μάνα που το γέννησε και ταυτόχρονα έθεσε την τύχη του κάτω από τον υπερφίαλο εγωισμό της- αλλά στην φτωχή Γρούσα που το φρόντισε, που έβαλε σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή της, που αφιέρωσε τα πάντα για χάρη αυτού του παιδιού. Η παράσταση προσεγγίζει το έργο με σεβασμό στις απόψεις του ποιητή για το είδος του θεάτρου που οραματίστηκε.". Κωνσταντίνος Σπηλιώτης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου 2020.

Δείτε που παίζεται (0)

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΟΡΙΟ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ: 50%
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Απαραίτητη η κράτηση.
Τηλέφωνο 6983602811

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020