Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Σινεμά
Midnight Express presents: Sonny Boy
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Midnight Express presents: Sonny Boy
0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 90',   Ετος Παραγωγής: 1989,   Χώρα παραγωγής: Η.Π.Α., Ιταλία

O Sonny Boy βρέθηκε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, σε μια κάποια μακρινή αμερικάνικη επαρχία. Από την αγκαλιά της μητέρας του (που δολοφονείται, στα πρώτα λεπτά, μαζί με τον σύντροφο της) καταλήγει στα χέρια του "αφέντη" της πόλης που, μαζί με τη σύζυγο του (ο David Carradine σε έναν ρόλο που ποτέ δε διευκρινίζεται αν πρόκειται για γυναίκα ή για έναν άντρα in drag) αποφασίζουν να το μεγαλώσουν. Ο "πατέρας" της οικογένειας, του κόβει τη γλώσσα και τον μεγαλώνει σαν αγρίμι – έναν συνεργό στα εγκλήματα του. Και όντας πια μεγάλος, ο ‘’Sonny Boy’’ δραπετεύει και προσπαθεί να κάνει επαφές με τον έξω κόσμο, τραβώντας την προσοχή στην διεστραμμένη του οικογένεια…

Η μία από τις δύο ταινίες για την οποία ο David Carradine έγραψε και ερμήνευσε το theme song (η άλλη είναι το Americana δικής του σκηνοθεσίας, του 1981) και που ο ίδιος περιέγραψε ως μια διασταύρωση μεταξύ Bonnie and Clyde, Bringing up baby και Rocky horror picture show είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη ταινία των 80s, τόσο αλλόκοτα υπέροχη που ακόμα και ο Brad Dourif παραδέχτηκε πως, αν και δεν κατάλαβε το σενάριο, τον τράβηξε η παραξενιά του. Σήμερα αποτελεί μια από τις πιο cult , παραμελημένες και ιδιαίτερες ταινίες όλων των εποχών που χρειάστηκε δύο χρόνια για να βρει διανομή καθώς κανένα στούντιο δεν ήξερε πώς να την προωθήσει. Στην Ελλάδα δε κυκλοφόρησε ποτέ στις αίθουσες, εμφανίστηκε όμως στα videoclub – και φυσικά κανείς μαγαζάτορας δεν ήξερε σε ποιο είδος να την εντάξει.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξανδρος Βούλγαρης στη μεταμεσονύχτια προβολή που διοργανώνει το Midnight Express και η Ααβόρα αυτό το Σάββατο, 16 Μαρτίου.

Σκηνοθεσία: Robert Martin Caroll
Παίζουν: David Carradine, Paul L. Smith, Brad Dourif

Αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος: 5€
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017