Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Μεγαλώνοντας παιδιά στην Ψηφιακή Εποχή

Εκδηλώσεις για γονείς, Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις

Μεγαλώνοντας παιδιά στην Ψηφιακή Εποχή

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 120'

Γνώσεις, ταχύτητα, "επικοινωνία", αλλεπάλληλα ερεθίσματα, φαντασία, επιλογές, αλλά και… κίνδυνοι. Το "σερφάρισμα" στην εικονική πραγματικότητα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Τι πραγματικά όμως συμβαίνει στον ψηφιακό κόσμο των παιδιών; Πώς πλοηγούνται στο διαδίκτυο, ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν, τι αναζητούν και σε τι κινδύνους εκτίθενται; Πώς ένας γονέας μεγαλώνει με ασφάλεια το παιδί του στην ψηφιακή εποχή;

Από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά σήμερα είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία και μαθαίνουν από νωρίς να πλοηγούνται στο διαδίκτυο. Smartphones, tablets και άλλες συσκευές με σύνδεση στο διαδίκτυο είναι τα σύγχρονα παιχνίδια, μέσα από τα οποία ανακαλύπτουν έναν ολόκληρο ψηφιακό κόσμο με "απεριόριστες δυνατότητες".

Όμως, το υπέροχο αυτό μέσο εξερεύνησης, μάθησης, επικοινωνίας και διασκέδασης μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο μέρος, αν δεν είναι γνωστοί οι τρόποι με τους οποίους παιδιά και γονείς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια.

Με στόχο οι "μεγάλοι" να κατανοήσουν τον ψηφιακό κόσμο των "μικρών", μειώνοντας έτσι το "ψηφιακό χάσμα γενεών", αλλά και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, το Ίδρυμα Ωνάση εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εργαστηρίων, σε μια προσπάθεια να απαντηθούν καίρια ερωτήματα όπως: Πόσες ώρες βρίσκονται τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη; Τι είναι τα online challenges; Πώς επηρεάζεται η εικόνα που έχουν τα παιδιά για τον εαυτό τους και την ψυχική τους υγεία; Πώς μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να αποτελέσει μέσο παραβίασης της ιδιωτικότητάς τους; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Τι σημαίνουν οι όροι cyberbullying, sextortion και online grooming;

Με έναν μοναδικό, βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο και την τεχνολογία υπεύθυνα και με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Τρίτη 17:00 - 19:00

7 Νοεμβρίου 2023 - 30 Ιανουαρίου 2024

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

H συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης ενδιαφέροντος είναι απαραίτητη αλλά δεν εξασφαλίζει αυτομάτως μια θέση στη δράση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:
Τ.: 210 3713000
Email: [email protected] 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo