Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Δωρεάν
Μάσκα: Τα εργαλεία της Μεταμόρφωσης στο ΚΠΙΣΝ
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Μάσκα: Τα εργαλεία της Μεταμόρφωσης στο ΚΠΙΣΝ
0.0
Περιγραφή
Η μάσκα, ως αντανάκλαση του προσώπου στον καθρέφτη της φαντασίας, κατέχει στην ιστορία της ανθρώπινης έκφρασης θέση προνομιακή. Από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα, από τον πιο πρωτόγονο πολιτισμό μέχρι τον πιο εκλεπτυσμένο, σύντροφος στις θορυβώδεις γιορτές της ζωής και στην ακινησία του θανάτου, φτιαγμένη με υλικά από τα πιο ευτελή, όπως η λάσπη, μέχρι το καθαρό χρυσάφι της ματαιοδοξίας, είτε εξυπηρετώντας ανάγκες σκοτεινές, όπως η εξαπάτηση, είτε φέρνοντας τους ανθρώπους σε επαφή με τα φωτεινά προγονικά πνεύματα, την κρυμμένη εσωτερική αλήθεια ή το θείο, είναι ένα πεδίο στο οποίο η δημιουργική δύναμη του ανθρώπου αποδείχτηκε ανεξάντλητη ερμηνεύοντας με την ύλη αυτό που φανταζόταν για το πρόσωπο.

Οι συμμετέχοντες, βουτώντας σε αυτό το υλικό, από τις αφρικανικές μάσκες έως την μάσκα του κλόουν, από τις παραδοσιακές μάσκες των θεάτρων της ανατολής μέχρι τις αυτοσχέδιες αποκριάτικες μάσκες και την σύγχρονη τέχνη και μόδα, θα παίξουν με υλικά προβλέψιμα και απρόβλεπτα και με ελευθερία για να δώσουν ζωή στα πρόσωπα της φαντασίας τους.

Ξεκινήστε να μαζεύετε όσα συνήθως πετάτε και ελάτε να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από την απροσδόκητη χρήση τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Άγγελος Μέντης

Σάββατo 12, 19/01
17.00 - 19.00
Έως 20 συμμετοχές και κλειστή συμμετοχή ανά κύκλο εργαστηρίων

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017