Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Λέανδρος Λεφάκης διαλέξεις "Μυστική Ιπποσύνη: Από τη Μεσαιωνική παράδοση, στην εσωτερική ιπποτική φιλοσοφία και τον εξ αυτής συμβολισμό"

Διαλεξεις - Σεμιναρια, Μένουμε Σπίτι - Διάφορα

Λέανδρος Λεφάκης διαλέξεις "Μυστική Ιπποσύνη: Από τη Μεσαιωνική παράδοση, στην εσωτερική ιπποτική φιλοσοφία και τον εξ αυτής συμβολισμό"

0.0
Περιγραφή
Η ιστορική Ιπποσύνη και η εξέχουσα εικόνα του Ιππότη καταλαμβάνουν την κορυφή στον Μεσαιωνικό ηθικό και πνευματικό κόσμο. Ο θρύλος, η ιστορία, η ποίηση και η λογοτεχνία έχουν ανεγείρει ένα βάθρο στο οποίο δεσπόζει το ιπποτικό ιδεώδες, μέσα από τη μυστηριώδη του αίγλη. Η θεωρητική Ιπποσύνη, ως κίνημα του 18ου αιώνα, θα αποτελέσει τμήμα του δυτικού εσωτερισμού και θα διοχετευτεί στη δεξαμενή των μυητικών οργανώσεων, με κυριότερες αυτές οι οποίες θα υιοθετήσουν τελετουργικά ιπποτικής έμπνευσης. Ιππότες Ναΐτες, Ιωαννίτες, Εξαγνισμένοι, Σκώτοι και Ροδόσταυροι θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο με τη Μεσαιωνική Ιπποσύνη. Η αποκάλυψη της εσωτερικής τους διάστασης, η εισαγωγή νέων ιπποτικών ιδεών και η δημοφιλία τους, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων μύθων οι οποίοι θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη για περισσότερα από διακόσια χρόνια.

8, 15, 22, 29, Ιανουαρίου 2024
5 Φεβρουαρίου 2024
Δευτέρα, 20:00-21:30

Οι ώρες έναρξης και λήξης της διάλεξης αποτελούν πλαίσιο, εντός του οποίου κινείται ο διαλέκτης, κατά την κρίση του.

Δείτε που παίζεται (2)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (2)
2 στην περιοχή ΑΘΗΝΑ

Εισιτήρια

Κύκλος 5 διαλέξεων: 40€, 20€
Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€

Τηλεδιάλεξη σε livestreaming
Κύκλος 5 διαλέξεων: 40€
Μεμονωμένη διάλεξη: 10€

Έκπτωση 10% στους Φίλους του Ιδρύματος.

https://thf.gr/el/events/leandros-lefakis-mystiki-ipposyni-apo-ti-mesaioniki-paradosi-stin-esoteriki-ippotiki-filosofia-kai-ton-ex-aytis-symvolismo/

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo