Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Ημερίδα: "Αφιέρωμα στο έργο του Αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ"

Διαλεξεις - Σεμιναρια

Ημερίδα: "Αφιέρωμα στο έργο του Αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ"

0.0
Περιγραφή
Μια Επετειακή Ημερίδα αρχιτεκτονικού και κατασκευαστικού ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Αθηνών με θέμα "Ερνστ Τσίλλερ - 100 χρόνια - Αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα", την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 10.00πμ.

Επισήμανση: Η ημερίδα είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, στις 10.00 π.μ. αλλά μετατέθηκε στην παραπάνω ημερομηνία.

Την Ημερίδα διοργανώνει το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών (ΠΠΠ) με την οργανωτική υποστήριξη των εταιρειών "Synedra Events" και "Δράσεις Έκφρασης", με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, των 100 χρόνων από τον θάνατό του. Χορηγοί επικοινωνίας της Ημερίδας είναι η Εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Η ημερίδα θα εστιάσει στην οικιστική ανάπτυξη της Ελλάδος και το έργο του Τσίλλερ, της μεταμόρφωσης της Αθήνα του 19ου αιώνα σε ευρωπαϊκή πόλη, προσδίδοντάς της την αρχιτεκτονική ταυτότητα και αισθητική που η πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους χρειαζόταν, συνδέοντάς την με το αρχαίο παρελθόν. Παράλληλα αναφορά θα γίνει στα έργο που ο Τσίλλερ δημιούργησε σε άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, Σύρος, Ζάκυνθος, αφήνοντας τη σφραγίδα του και διαμορφώνοντας την οικιστική αισθητική τους, εισάγοντας μοναδικές καινοτομίες που αναβάθμισαν το επίπεδο διαβίωσης εντός των κτηρίων αυτών. Μέσω των ομιλητών και ομιλητριών θα αναδειχθεί η σημασία των  δημιουργημάτων του Τσίλερ στη σύγχρονη αρχιτεκτονική εποχή. Θα αναδειχθεί η αξία του έργου του ως έμπνευση που ενισχύει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική δημιουργία και σύνθεση.

Τέλος, το αρχιτεκτονικό του έργο, που εκτείνεται χρονικά στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, χαρακτηρίζεται από δημιουργική πνοή και από αίσθηση καλλιτεχνικής ελευθερίας, στην οποία θα εστιάσει η ημερίδα, προσδίδοντας μια αρχιτεκτονική και πολιτισμική έμπνευση.

Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, του ακαδημαϊκού χώρου, εκπρόσωποι της σύγχρονης αρχιτεκτονικής μελέτης και κατασκευής καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για να συμμετέχετε στην εκδήλωση μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ.


Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
Πανεπιστημίου 28 Τηλέφωνο: 2103664700

Εισιτήρια

Δωρεάν. Απαιτείται εγγραφή (βλ. παραπάνω).

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo