Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ηλίας Παπαηλιάκης και Νικόλας Σημαντηράκης κοινή έκθεση με σχέδια "Κάνε ό,τι κάνω"

Δωρεάν εκθέσεις

Ηλίας Παπαηλιάκης και Νικόλας Σημαντηράκης κοινή έκθεση με σχέδια "Κάνε ό,τι κάνω"

0.0
Περιγραφή
Οι δύο καλλιτέχνες, Ηλίας Παπαηλιάκης και Νικόλας Σημαντηράκης, θα παρουσιάσουν σε μία κοινή έκθεση σχέδια, με θέμα "Κάνε ό,τι κάνω" που έχουν κοινό χαρακτηριστικό το υλικό, μολύβι σε χαρτί, την διάσταση (15 x 21 cm) και ακριβώς τον ίδιο αριθμό σχεδίων, 300 ο καθένας. Συνολικά μία εγκατάσταση από 600 σχέδια. 

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών, που ξεκίνησε την άνοιξη του 2020, στοχεύει σε ένα κοινό ζωγραφικό αποτέλεσμα. Η ελευθερία στην επιλογή του θέματος επιτρέπει στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν εικόνες που πηγάζουν από τους ίδιους και δημιουργούνται αυθόρμητα, αυτόματα και αλογόκριτα. 

Ο Ηλίας Παπαηλιάκης, είναι γνωστή η τελευταία του δουλειά και από την έκθεση του στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, με μερικές λιτές απλές γραμμές δημιουργεί εικόνες. Στα σχέδια του αυτά διαπραγματεύεται το όριο, το "μέσα" , το "έξω", το ελάχιστο, το μέγιστο. 

Τα σχέδια του Νικόλα Σημαντηράκη είναι εσωτερικά τοπία, πορτραίτα και συνθέσεις με συμπαγείς φόρμες και τονισμένα περιγράμματα. Εδώ, επικρατεί η σχολαστική ανάλυση στην επεξεργασία της φόρμας, οι τονικές ποιότητες, οι άφθονες συναισθηματικές εναλλαγές, το γεμάτο. Δηλαδή μία μεγάλη αντίθεση σε σχέση με την δουλειά του Η. Παπαηλιάκη. 

Στην έκθεση, τα σχέδια του ενός συμπληρώνουν τα σχέδια του άλλου και σε κάθε δυνατό συνδυασμό έχουν διάλογο και περιεχόμενο. Το λίγο με το πολύ, το ειδικό με το γενικό, το άδειο με το γεμάτο, δημιουργούν νέες εικόνες και νοήματα.

Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 13:00 - 19:00
Πέμπτη 13:00 - 19:00
Παρασκευή 13:00 - 19:00
Σάββατο 12:00 - 16:00

20 Ιανουαρίου 2021 - 6 Μαρτίου 2021

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021