Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα
"Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας" Τριήμερο αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
"Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας" Τριήμερο αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες
0.0
Περιγραφή
Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο "Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας" διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 14, 15 & 16 Σεπτεμβρίου. Όλες οι εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Κώστας Κόκλας, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ιμίων (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ιστορικό - μουσικοθεατρικό αφιέρωμα "Ημέρα Μνήμης - Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες" από την Εθελοντική Μουσικοθεατρική Ομάδα Μαθητών και Αποφοίτων του 2ου Γενικού Λυκείου Βούλας, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ, αφηγήσεις από τον ηθοποιό Κώστα Κόκλα, αφιέρωμα στις μουσικές και τους χορούς της Μικράς Ασίας με το μουσικό σχήμα "Τα 3μισι έγχορδα" της εθελοντικής μουσικοθεατρικής ομάδας μαθητών και αποφοίτων του 2ου Γενικού Λυκείου Βούλας "Θεατρικό" και τη Νικόλ Σαραβάκου. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου "Ευρυάλη" Βούλας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών "Απολλωνία".

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου "Μάνα μου, Ελλάς", στις 15 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους καλύτερους τις γενιάς του, τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους του Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και τραγουδήθηκαν σε καλές αλλά και σε δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Η "Άπονη ζωή", η "Φτωχολογιά" και το "Παράπονο" σμίγουν με το "Ρεμπέτικο" και το "Ένα Σαββατόβραδο στην Καισαριανή". Πίσω, πέρα και πάνω από όλα αυτά βρίσκεται ένας συνθέτης πλήρης, χαρισματικός και διαπεραστικός, όπως οι μελωδίες του. Εξαιτίας του, το "κλασικό" αποκτά μια αυθεντική λαϊκότητα και το λαϊκό καταγράφεται στη συλλογική μνήμη ως κλασικό. Τραγουδούν: Ζαχαρίας Καρούνης και Ηρώ Σαϊα. Μαζί τους η καταξιωμένη ορχήστρα του συνθέτη, την οποία θα διευθύνει ο ίδιος επί σκηνής.

Στις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Βούλας, χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Σμύρνη, Πολύπαθη Πόλη - Το Χρονικό της Καταστροφής", σε επιμέλεια και υλοποίηση του κου Στ. Χατζηστεφάνου. Η έκθεση θα λειτουργεί στην Πνευματική Εστία του Δήμου (Ζεφύρου 2, Βούλα).

Συντελεστές


Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017