Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο

Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2020

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2020

0.0
Περιγραφή
Ανακοίνωση:
Η εκδήλωση ακυρώθηκε.

Τριετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα - Εαρινό Φεστιβάλ 2018-2020
Τρίτος χρόνος
Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος 2020
9 Νεοελληνικά Θεατρικά Κείμενα - 3 Κεντρικές Παραστάσεις
6 Θεατρικά Αναλόγια

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επιμένοντας σε μια κοινωνική πολιτική, για ένα θέατρο ανοιχτό στην κοινωνία αλλά και στη θεατρική παιδεία, ανοίγει για τρίτη συνεχή χρονιά τις πόρτες του στο μεγάλο κοινό, με το Τριετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα - Εαρινό Φεστιβάλ 2018-2020 και θέμα Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο κοινό κάθε ηλικίας να ανακαλύψει την μαγεία της θεατρικής πρακτικής, μέσα από τρία σημαντικά ελληνικά θεατρικά έργα: Η Φαύστα (1964) - Μποστ, Ποιος ανακάλυψε την Αμερική (1996) - Χρύσα Σπηλιώτη, Η Πόλη (1965) Λούλα Αναγνωστάκη και έξι θεατρικά αναλόγια με ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ "Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο" χτίζει μια γέφυρα ανάμεσα στη σκηνή και την πλατεία, μέσα από ανοιχτές πρόβες, στη διάρκεια των οποίων το κοινό έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει στα άδυτα του θεάτρου, να γνωρίσει πως χτίζεται μια παράσταση και ποιο ρόλο παίζουν οι συντελεστές της: σκηνοθέτης, ηθοποιοί, σκηνογράφος, φωτιστής και άλλοι.

Παράλληλα μέσα από τις ανοιχτές πρόβες και το διάλογο με τους συντελεστές των παραστάσεων ενθαρρύνεται η δημιουργική εμπλοκή των θεατών. .Το κοινό καλείται να παρακολουθήσει δωρεάν ανοιχτές πρόβες, να εκθέσει τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες του, να συνομιλήσει με τους σκηνοθέτες.

• Ανοιχτές πρόβες – παραστάσεις – θεατρικά αναλόγια
Στη Κεντρική σκηνή του Δημοτικού θεάτρου, οι θεατές θα παρακολουθήσουν ανοιχτές πρόβες των τριών κεντρικών παραστάσεων. Από την πρώτη ανάγνωση του κειμένου μέχρι την παράσταση, σκηνοθέτες και ηθοποιοί μέσα από το διάλογο με το κοινό που παρακολουθεί δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσει κανείς πως χτίζεται σταδιακά μια θεατρική παράσταση.Το πρόγραμμα "Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο" συμπεριλαμβάνει και τα θεατρικά αναλόγια. Δραματικές σχολές και σκηνοθέτες παρουσιάζουν σημαντικά Νεοελληνικά έργα υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου. Οι τελικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο τον Μάϊο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Σημείωση: Το πρόγραμμα παρακάτω είναι ενδεικτικό, δείτε στο αρχείο στον σύνδεσμο παραπάνω το αναλυτικό πρόγραμμα.

Ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 αναστέλλεται η λειτουργία του χώρου μέχρι 26η Μαρτίου

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (7)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017