Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Hydroexpress Project μέρος 2ο: Το Πρόθημο "συν"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Hydroexpress Project μέρος 2ο: Το Πρόθημο "συν"

0.0
Περιγραφή
Από τον θεσμό της οικογένειας στο μοντέλο των Kοινών.
Το κοινό ρυθμιστικό τους πλαίσιο και ο ρόλος του οικοδομήματος.

Στον δεύτερο κύκλο του Hydroexpress Project θα αντιπαρατεθεί το μοντέλο των Kοινών με τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας ως προς τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτά τα δύο διαφορετικά πλαίσια για να επιβιώνουν, να συνυπάρχουν και να αλληλοϋποστηρίζονται τα εκάστοτε μέλη που τα απαρτίζουν. 

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες, συγγραφείς και αρχιτέκτονες προσεγγίζουν και αναλύουν τους τρεις βασικούς άξονες που χαρακτηρίζουν τα κοινά (αγαθό, κοινότητα, ρυθμιστικό πλαίσιο) οι οποίοι αναπαράγονται και μέσα από τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο διαβίωσης.

Σε αυτό το κεφάλαιο, θα εξετάσουμε την ιδιαιτερότητα της ελληνικής οικογένειας, όπου μέσα από τη φροντίδα του ενός προς τον άλλο, την υποχώρηση του ενός για τις ανάγκες του άλλου δημιουργούνται ρευστά όρια ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό. Αλλά και το πως στα κοινά, τα μέλη της εκάστοτε κοινότητας εργάζονται συνήθως χωρίς ιεραρχίες προς όφελος της κοινότητας.

Θα δούμε επίσης, τον "κλειστό" χαρακτήρα της Ελληνικής οικογένειας, που οδηγεί τα μέλη της στο να έρχονται αντιμέτωπα με πατριαρχικά κατάλοιπα, παρεμβατική συμπεριφορά και αλληλεξάρτηση και τα κοινά που ενδυναμώνουν έννοιες και αξίες όπως η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η φροντίδα, το δημόσιο κ.α.

Καλεσμένη στο χώρο του Hydroexpress είναι η εικαστικός Μαρία Βαρελά παρουσιάζοντας το έργο "Οικογενειακές Δομές Πεπερασμένης Κατάστασης" ενώ στην φετινή έκδοση γράφουν οι Εύα Βασλαματζή, Δάφνη Δραγώνα και οι αρχιτέκτονες της Φάλαινας, καθώς και υπάρχουν έργα των Θεοδώρα Κανέλλη και Άρτεμις Παπαχρήστου. 

Χώρος: Παξών 8, Πειραιάς

Αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ: 2
Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021