Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας" στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας" στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

0.0
Περιγραφή
Η bijoux de kant παρουσιάζει τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων την προβολή της in-between παράστασης Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας στο πλαίσιο των δράσεων "Πολιτισμός στις γειτονιές" που διοργανώνει και υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net, από τις 12 έως και τις 29 Μαΐου, στην Κυψέλη. Θα πραγματοποιηθούν πέντε προβολές ανά μισή ώρα, από τις 20:00 μέχρι τις 22:00.

H ιδέα της in-between παράστασης γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των αυστηρών lock down και το πάγωμα των θεατρικών παραστάσεων. Διερευνώντας την έννοια της παροντικότητας και της επιτελεστικότητας, αναζητώντας τρόπους με τους οποίους το θέατρο δύναται να υπάρξει σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, η bijoux de kant παρουσιάζει το έργο Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας ως το αποτέλεσμα του διαλόγου ανάμεσα στην οπτικοακουστική δημιουργία και τις ζωντανές τέχνες. Επαναγοητεύεται από την έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου και παραδίδει τη δική της ψηφιακή εκδοχή, το δικό της αστικό παραμύθι. Ο Ερωτόκριτος κι η Αρετούσα, νέοι, όμορφοι και αγαθοί προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τον έρωτά τους. Εγκλωβισμένοι σ’ ένα αστικό τοπίο σαν εξορία και φυλακή αντιστέκονται με τη γλώσσα τους στη βαρβαρότητα ενός κοινωνικοπολιτικού τοπίου υπό κατάρρευση. Σ’ αυτόν τον άξενο μη-τόπο θα ζήσουν το δικό τους έσχατο μιούζικαλ.

Το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα "Πολιτισμός στις Γειτονιές" φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας, φέρνει τον πολιτισμό στον πολίτη και στον επισκέπτη, σε συνεργασία με τα μέλη του και τους συνεργαζόμενους φορείς, με μια σειρά δράσεων που δυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό, αναδεικνύουν τις δημιουργικές δυνάμεις αλλά και τον δημόσιο χώρο, ως πεδίο έκφρασης, γνωριμίας και διαλόγου. Μουσική, φωτογραφικός διαγωνισμός, θεατρικά δρώμενα, προβολές, περιήγηση στα εικαστικά και καλλιτεχνικά στέκια της Κυψέλης, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις.

Συντελεστές:
Κείμενο: Βιτσέντζος Κορνάρος, Γλυκερία Μπασδέκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική: Πάνος Ηλιόπουλος
Κινηματογράφηση – Μοντάζ: Γιώργος Αποστολόπουλος
Set design – κοστούμια: bijoux de kant
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος
Δραματολόγος: Γιώργος Παπαδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Ασημένια Ευθυμίου

Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου, Δημήτρης Καραμπέτσης
Τραγούδι: Ελεάννα Κωνσταντά

To έργο "Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας" δημιουργήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη
Συστήνεται η κράτηση θέσεων: [email protected] & 213 00 40 496

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo