Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Δωρεάν

Ερμιόνη Συρογιαννοπούλου έκθεση "Knots"

Δωρεάν εκθέσεις

Ερμιόνη Συρογιαννοπούλου έκθεση "Knots"

0.0
Περιγραφή
Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 την πρώτη ατομική έκθεση της Ερμιόνης Συρογιαννοπούλου με τίτλο "Κnots".

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και ώρα 15:00 – 21:00

"[...] Το καλλιτεχνικό έργο της Συρογιαννοπούλου είναι φρέσκο, είναι απρόσμενο, είναι ατίθασο και δυναμικό. Είναι το δείγμα μια σκέψης που διασχίζει με διαδοχικά βήματα μια διηνεκή εξελικτική πορεία. Πρόκειται για "κάτι" που δεν κατατάσσεται σε μία καλλιτεχνική τυπολογία. Δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ζωγραφική, γλυπτική ή εγκατάσταση.

Ένα πλήθος από διαφορετικές ακίδες δεμένες σε έναν κάνναβο δημιουργεί ένα συλλογικό σύνολο, το οποίο συγκροτείται με την υπερσυγκέντρωση κάθε μοναδικότητας κάθε υποκειμένου. Τρία βασικά στοιχεία χαρακτηρίζουν το έργο αυτό. Το πρώτο είναι η υπομονή. Σαν μια σύγχρονη Πηνελόπη, η Ερμιόνη πλέκει τα σύρματά της, προσμένοντας υπομονετικά την ολοκλήρωση του κύκλου, την άφιξη του Οδυσσέα, την έλευση του τέλους. Το δεύτερο στοιχείο είναι η επανάληψη. Μια ρυθμική μελωδία που καταγράφουν οι κόμποι. Μια αδιάκοπη διαδικασία προσευχής, εκεί που το πρόσωπο εισέρχεται στον εαυτό του για να εναρμονιστεί με την κοσμική τάξη. Το τρίτο στοιχείο είναι η κίνηση. Η Συρογιαννοπούλου προτείνει παλλόμενες μορφές, οι οποίες κατακτούν τη μεταβλητότητα, είτε μέσω της διαφορετικής θέσης του παραλήπτη είτε μέσω της δυνατότητας μετακίνησης των συνθετικών στοιχείων των έργων. [...]

Παναγιώτης Πάγκαλος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Τέχνης

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Πέμπτη 12:00 - 19:30
Παρασκευή 12:00 - 19:30
Σάββατο 12:00 - 16:00

13 Απριλίου 2024 - 29 Ιουνίου 2024

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo