Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έρικ Άλκεμα έκθεση "Στον αέρα απόψε (Η αστρική σκόνη θα σε σκεπάσει, θα σε σκεπάσει…)"

Δωρεάν εκθέσεις

Έρικ Άλκεμα έκθεση "Στον αέρα απόψε (Η αστρική σκόνη θα σε σκεπάσει, θα σε σκεπάσει…)"

0.0
Περιγραφή
Το PS: παρουσιάζει τον Έρικ Άλκεμα "Στον αέρα απόψε (Η αστρική σκόνη θα σε σκεπάσει, θα σε σκεπάσει…)"

Το "In The Air Tonight" είναι μια έκθεση νέων έργων από fleece από τον εικαστικό καλλιτέχνη Erik Alkema με έδρα το Άμστερνταμ.

Αποτελούμενο από τρεις σειρές tapestries, το έργο είναι μια εξερεύνηση της προσωπικής ιστορίας του καλλιτέχνη που μεγαλώνει ως ομοφυλόφιλος νέος με φόντο την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του '80.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τα τραγούδια των Pet Shop Boys, της Whitney Houston και του George Michael, και τα υποσυνείδητα μαθήματα που έμαθε ένα κλειστό αγόρι από τις queer, ίσως queer και κλειστές queer ζωές τους.

Ο Erik Alkema αναλογίζεται τη δική του αναπτυσσόμενη κοσμοθεωρία και πώς έχει επηρεαστεί από τα διάφορα στρεβλά και μπερδεμένα, άρρητα και ρητά μηνύματα της εποχής. Το έργο που προέκυψε χρησιμεύει ως προοίμιο και μια αφηγηματική έκθεση στη δική του queer και φόβο αυτοβιογραφία.

Μαζί με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές έργων του Erik Alkema:
"Μπορώ να είμαι αυτός που υπάρχει":
Πέντε βίντεο πορτρέτα ηλικιωμένων διεμφυλικών
Με τον τίτλο "I Can Be Who Is There", ο Erik Alkema και η Eveline van de Putte παρουσιάζουν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα που αποτελείται από πέντε ειλικρινή ντοκιμαντέρ πορτρέτα τρανσέξουαλ ηλικιωμένων. Σε αυτά τα πορτρέτα, οι ηλικιωμένοι τρανς μοιράζονται τις ιστορίες της ζωής τους, καθιστώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα κατανοητά και απτά.
Αυτές οι τρανς γυναίκες, οι άνδρες και τα μη δυαδικά τρανς, που τώρα έχουν επιτέλους την ευκαιρία να γίνουν αυτό που είναι, σας λένε από πρώτο χέρι πώς ήταν τα πράγματα σε ένα όχι τόσο πολύ παλιό παρελθόν. Οι ιστορίες τους απεικονίζουν για τι αγωνίστηκε, τι κερδήθηκε και γιατί οι τρέχουσες θετικές εξελίξεις είναι τόσο σημαντικές.

Με αυτές τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έπρεπε να ανακαλύψουν πώς ένιωσαν σε μια εποχή χωρίς παραδείγματα, οι δημιουργοί θέλουν να δείξουν τι σημαίνει για μια ζωή, έναν άνθρωπο και τα αγαπημένα του πρόσωπα, να γεννιούνται με δυσφορία φύλου και δυαδική σκέψη για το φύλο.
Αυτό το κινηματογραφικό πρόγραμμα είναι μέρος του
Έργου ηλικιωμένων διεμφυλικών

Τα βίντεο είναι στα ολλανδικά, με υπότιτλους στα αγγλικά
Αυτό το έργο υποστηρίζεται από το AFK (Amsterdam Fund for the Arts)

"Ο Αδύνατος Γάμος"
51 λεπτά, 2010
Μια ταινία των Erik Alkema, Linda Bannink και Diego Gutierrez
Μια σύγχρονη ιστορία αγάπης για τον Erik, έναν Ολλανδό υπήκοο, και τον Τούρκο φίλο του Serhat. Μια ταινία για επιλογές, με ανθρώπους, μαριονέτες και πολιτικούς με φόντο το τρέχον κοινωνικό και πολιτικό κλίμα στην Ολλανδία.
Ο Erik είναι καλλιτέχνης με έδρα το Άμστερνταμ. Δεν είναι πλούσιος αλλά καταφέρνει να ζήσει από την τέχνη του. Σύμφωνα με τα πρότυπά του η ζωή του είναι επιτυχημένη. Όχι κάτι που πρέπει να αμφισβητηθεί. Αυτό αλλάζει όταν ερωτεύεται τον Serhat και αποφασίζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Κατά προτίμηση στην Ολλανδία, αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να αποφασιστεί παρά να γίνει.

Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, δεν μπορούν να ζήσουν μαζί στην Ολλανδία επειδή ο Έρικ δεν κερδίζει αρκετά χρήματα και ως εκ τούτου θεωρείται ανίκανος να φροντίσει τον μη Ευρωπαίο φίλο του. Αυτό σημαίνει ότι ο Serhat δεν μπορεί να μείνει αν ο Erik δεν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής του.
Παντρεύονται ούτως ή άλλως.

Γνωρίζοντας πολλούς ανθρώπους στην ίδια κατάσταση και ανησυχώντας για τη σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση, ο Έρικ αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία για τον γάμο τους. Ζητά από τους φίλους του Ντιέγκο Γκουτιέρες και Λίντα Μπάνινκ, γνωστούς για τα ειλικρινή τους ντοκιμαντέρ ανθρώπινου ενδιαφέροντος, να τον βοηθήσουν.
Ολλανδικά, με υπότιτλους στα αγγλικά.

Εγκαίνια Παρασκευή 14/1 στις 19:00 στο PS: Κεραμικού 28 Αθήνα
Δευτ/Τρί κατόπιν ραντεβού

Προβολές:
"I Can Be Who Is There" Κυριακή 16 Ιαν. 20:00
"The Impossible Marriage" Παρασκευή 21 Ιαν. 20:00

Μέτρα Covid-19:
Για τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας του χώρου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, παρακαλούμε δείτε στο covid19.gov.gr

Ανακοίνωση: Λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, παρακαλούμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς και για να βεβαιωθείτε για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.

Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (9)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 17:00 - 21:00
Πέμπτη 17:00 - 21:00
Παρασκευή 17:00 - 21:00
Σάββατο 17:00 - 21:00
Κυριακή 17:00 - 21:00

14 Ιανουαρίου 2022 - 26 Ιανουαρίου 2022

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022