Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

Εργαστήριο "Θέλω να γίνω μηχανικός"

Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)

Εργαστήριο "Θέλω να γίνω μηχανικός"

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 90'

Η εκδήλωση είτε έχει ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Θέλω να γίνω Μηχανικός" του Μουσείου Ηρακλειδών είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες.

Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους.

Στις δραστηριότητες του προγράμματος γίνεται για πρώτη φορά χρήση του κινητήρα, γεγονός που προσφέρει στους μικρούς μηχανικούς περισσότερες δυνατότητες και γνώσεις από τους τομείς των μετατροπών ενέργειας, του ηλεκτρισμού και της κίνησης στις τρεις διαστάσεις.

Η βιωματική μάθηση προσφέρει, με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο, γνώσεις εύκολα αντιληπτές και προτρέπει τα παιδιά να προσεγγίσουν και να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες και να εξερευνήσουν την κλίση τους σε αυτές.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες: απλές μηχανές, αποθήκευση ενέργειας, ομαδικό project, σύνθετοι μηχανισμοί, ηλεκτροκινητήρας, ανοικτά project.

Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση.

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια:
STEM education (Οργανισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

1ος κύκλος 11 και 25 Οκτωβρίου, 8 και 22 Νοεμβρίου 2020
2ος κύκλος 6 και 20 Δεκεμβρίου 2020, 10 και 24 Ιανουαρίου 2021
3ος Κύκλος 7 και 21 Φεβρουαρίου, 7 και 21 Μαρτίου 2021
4ος Κύκλος 4 και 18 Απριλίου, 16 και 30 Μαΐου 2021

Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση "ΕΥΡΗΚΑ".

Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Πρόγραμμα (1)
1 στην περιοχή ΑΘΗΝΑ

Εισιτήρια

40€ ο κύκλος, 10% έκπτωση στο 2ο παιδί
Για κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021