Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Καρποί και Σύμβολα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Έκθεση "Καρποί και Σύμβολα"

0.0
Περιγραφή
Το Νομισματικό Μουσείο, συνεπές στο ραντεβού του με τα πολιτιστικά τεκταινόμενα, συμμετέχει και φέτος δυναμικά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που για το έτος 2019 έχει ως θέμα "Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού : Το μέλλον της παράδοσης".

Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 12:00, η Αθανασία Ψάλτη, Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, θα δώσει διάλεξη με θέμα "Άπεσβέτο τω όντι και λάλον ύδωρ; Οι Δελφοί σήμερα", στην Αίθουσα των εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου. Την ίδια μέρα στις 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο "Καρποί και Σύμβολα", στην Αίθουσα Μάντω Οικονομίδου. 

Πρόκειται για μία εικαστική συνομιλία ανάμεσα σε εξέχοντα δείγματα της αρχαίας νομισματοκοπίας και σύγχρονα κοσμήματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται τριακόσια τριάντα επτά (337) αρχαία ελληνικά, ρωμαϊκά και νεότερα νομίσματα, λίθοι, μολύβδινα και πήλινα σύμβολα που κοσμούνται με καρπούς – σύμβολα της ελληνικής γης. Η πλούσια ποικιλία των καρπών, των φύλλων και των άλλων φυτικών στοιχείων αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους αρχαίους χαράκτες αλλά και για τους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη θαυμαστή διαχρονία της αρχαίας ελληνικής παράδοσης. Δεκαεννιά (19) καλλιτέχνες αντιλαμβανόμενοι την ιδέα της ελληνικότητας συμμετέχουν στην Έκθεση με δημιουργίες τους εμπνευσμένες από έναν ή περισσότερους χαρακτηριστικούς καρπούς, όπως ελιά, ρόδι, στάχυ, σταφύλι, μήλο, σίλφιο, που απεικονίζονται σε αρχαία τέχνεργα του Νομισματικού Μουσείου. 

Από το σύνολο των εκθεμάτων, τριακόσια είκοσι τέσσερα (324) προέρχονται από τις πλούσιες συλλογές του Νομισματικού Μουσείου και δεκατρία (13) νομίσματα από την Ιδιωτική Συλλογή του Θεόδωρου Αραβάνη.

Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για την έκθεση.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Ολόκληρο: €6,
Μειωμένο: €3 (για το χρονικό διάστημα 1 Απριλίου 2018 – 31 Οκτωβρίου 2018)
Ενιαίο εισιτήριο:
Ολόκληρο: €15
Μειωμένο: €8
(Ισχύει για Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο, Επιγραφικό Μουσείο)

Κλειστό κατά τις επίσημες αργίες: 1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Κυριακή Πάσχα Ορθοδόξων, 1 Μαΐου, 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου.

Κάρτες Ελευθέρας Εισόδου: Η έκδοση και παραλαβή των καρτών ελευθέρας εισόδου σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους γίνεται Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από 12:00 έως 14:00

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017