Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα
Εκδήλωση - Ανοιχτή συζήτηση "Ακούγοντας την Ψυχή"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Εκδήλωση - Ανοιχτή συζήτηση "Ακούγοντας την Ψυχή"
0.0
Περιγραφή
Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Συντονιστικός Μηχανισμός για την Αναπηρία, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο "Ακούγοντας την Ψυχή", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ακουστούν οι άνθρωποι που συμβιώνουν καθημερινά με την ψυχική νόσο. Ομιλητές θα είναι ασθενείς, συγγενείς αυτών και επιστήμονες από τον χώρο της ψυχικής υγείας. Επιθυμητό είναι να δημιουργηθεί μια διευρυμένη κοινωνική αντίληψη γύρω από το ζήτημα της ψυχικής νόσου στην κατεύθυνση της αποστιγματοποίησης των ψυχικά ασθενών.
Πλέον, οι ψυχικές παθήσεις ορίζονται ως αναπηρία, σύμφωνα με τον Νόμο 4488/2017 και οι άνθρωποι με ψυχικές παθήσεις έχουν κάθε δικαίωμα να διαβιούν ισότιμα με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. 

Η εκδήλωση θα ανοίξει με την ταινία μικρού μήκους "Αριστερόστροφα" σε σκηνοθεσία Γιώργου Κοργιανίτη. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους/τις: Μαρίνα Σαράκη, Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κουμαριανός, Κατερίνα Νομίδου, Καίτη Κανακάκη, Θανάσης Μαντζάρας & Νίκη Γαβαλά, Ευαγγελία Καπετάνου-Κοκκόλη, Βασίλειος Φωτόπουλος, Χριστιάνα Πετράκη, Χριστόφορος Παπαδάκης, Δημήτρης Πλουμπίδης, Μαρία Κομνηνού.

Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Στο κλείσιμο της συζήτησης θα παρουσιαστεί σύντομο πρόγραμμα με ζωντανή μουσική από μέλη της ομάδας μουσικής των "Humanlinks – Ανθρὠπινοι Σύνδεσμοι". 

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ "Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν" του Σταύρου Ψυλλάκη. 

Παράλληλα, στον χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα λειτουργήσει Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Στιγμές και Πρόσωπα" του εργαστηρίου των "Humanlinks – Ανθρὠπινοι Σύνδεσμοι", η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2019 (ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-14:00 και 18:00-23:00, Σάββατο και Κυριακή 18:00-23:00). 

Αναλυτικό πρόγραμμα.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017