Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα
Εκδήλωση αφιέρωμα στη Λήδα Πρωτοψάλτη, στον Θανάση Παπαγεωργίου και στο θέατρο ΣΤΟΑ
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Εκδήλωση αφιέρωμα στη Λήδα Πρωτοψάλτη, στον Θανάση Παπαγεωργίου και στο θέατρο ΣΤΟΑ
0.0
Περιγραφή
Ο Δήμος Ζωγράφου με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Απριλίου, στις 20:30, στο θέατρο ΣΤΟΑ (Μπισκίνη 55, Ζωγράφου), εκδήλωση αφιέρωμα στη Λήδα Πρωτοψάλτη, στον Θανάση Παπαγεωργίου και στο θέατρο ΣΤΟΑ, σε μία προσπάθεια ανάδειξης σημαντικών ανθρώπων από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών που ζουν και δημιουργούν στην πόλη του Ζωγράφου.

Μέσα στην καρδιά της δικτατορίας, το 1971, το ισόγειο μιας πολυκατοικίας στου Ζωγράφου, που προοριζόταν για κινηματογράφος, μεταμορφώθηκε τελικά σε θεατρική σκηνή. Στην οδό Μπισκίνη 55, δύο νέοι ηθοποιοί ίδρυσαν τη "ΣΤΟΑ", ένα από τα πρώτα θέατρα εκτός του κέντρου της Αθήνας, καθώς πίστευαν ότι το θέατρο για να έχει λαϊκή απήχηση πρέπει να παίζεται στις γειτονιές. Πρώτη τους παράσταση ήταν οι "Τρωαδίτισσες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου. Με τις δραματουργικές επιλογές και την καλλιτεχνική ευαισθησία και συνέπειά τους, άνοιξαν νέους δρόμους για το νεοελληνικό θέατρο, ενώ για πολλές δεκαετίες η ΣΤΟΑ αποτελούσε πολιτιστικό στέκι για τους
φοιτητές, ενώ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς πυρήνες της πόλης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μιχάλης Γρηγορίου, Λέα Κούση, Παναγιώτης Μέντης, Κώστας Μποσταντζόγλου.

Συντελεστές


Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017