Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Εγγραφή σε σεμινάριο: "Δημιουργική Φωτογραφία"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εγγραφή σε σεμινάριο: "Δημιουργική Φωτογραφία"

0.0
Περιγραφή
Το σεμινάριο φωτογραφίας στην ARTENS θα ασχοληθεί με το Documentary photography, εκείνη την πτυχή της φωτογραφίας που αποσκοπεί στην καταγραφή της κοινωνικής πραγματικότητας. Από την φωτογραφία δρόμου ως μια ρομαντική απεικόνιση της καθημερινοτητας των ανθρώπων μέχρι εκείνη την καταγραφή που εικονοποιεί τα κοινωνικά συμφραζόμενα ή αποκαλύπτει ιδιαίτερες και αθέατες όψεις των γεγονότων που διαδραματίζονται σε τωρινό χρόνο, ως ντοκουμέντο που αποκτά ιστορική διάσταση συγκροτώντας τη συλλογική μνήμη. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα θεωρητικά εργαλεία για να κατανοήσουν το ρόλο του Documentary photography, αλλά και την εμπειρία υλοποίησης ενός έργου μέσα από την ενεργή εμπλοκή του στην παραγωγή ενός φωτογραφικού project.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην ARTENS και σε 3 δίωρες εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένο εξωτερικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια των εσωτερικών μαθημάτων θα παρουσιαστούν το θεωρητικό υπόβαθρο για το documentary photo, οι προσεγγίσεις και το έργο μεγάλων φωτογράφων που επηρέασαν τη διαμόρφωση και την εξέλιξη του συγκεκριμένου φωτογραφικού είδους, οι τεχνικές του ρεπορτάζ και η διαδικασία της αρχειοθέτησης. Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, οι συμμετέχοντες με την εποπτεία του διδάσκοντος θα φωτογραφίσουν ένα project.

Λίγα λόγια για το project" 
To project θα είναι μια απλή θεματική σε μια εύκολα προσβάσιμη περιοχή του κέντρου όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φωτογραφιζουν με την καθοδήγηση του διδάσκοντος. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν φωτογραφική οικειότητα με κοινόχρηστους χώρους, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πάντα το challenge your comfort zone ως ένας προσωπικός στόχος. Στο τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων! Ένα σεμινάριο για την εξωστρέφεια της φωτογραφίας και την οικειοποίηση του δημόσιου χώρου. 

Εισηγείται ο Αλέξανδρος Κατσής

Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Συχνότητα: Σάββατο 12:00 – 14:00Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ.

Δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020