Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

Δημόσιο Πρόγραμμα Νοεμβρίου του ΕΜΣΤ

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Δημόσιο Πρόγραμμα Νοεμβρίου του ΕΜΣΤ

0.0
Περιγραφή
Το Δημόσιο Πρόγραμμα του ΕΜΣΤ για τον μήνα Νοέμβριο:

• Τετάρτη 15/11  - Nan Goldin, All the Beauty and the Bloodshed.
19.00 & 21.00 Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα

Στις 15 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν από την επίσημη έξοδό της στις κινηματογραφικές αίθουσες, η StraDa, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζουν σε δύο αποκλειστικές δωρεάν προβολές την αριστουργηματική ταινία Ολη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία | All The Beauty and the Bloodshed - μια βαθιά πολιτική και επιδραστική ταινία της, βραβευμένης με Όσκαρ για το CITIZENFOUR, Laura Poitras. 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο Μουσείο μισή ώρα πριν από κάθε προβολή.

• Πέμπτη 16/11 - Επιτελεστική διάλεξη από τους Phantom Investigations Κάθε σχέση ανήκει σε άλλες σχέσεις
18.30-19.30 & 20.00-21.00
Καλλιτεχνικό αρχείο ΕΜΣΤ - Εκθεσιακός χώρος 4ου ορόφου

Παράλληλα με τη συμμετοχή τους στην ομαδική έκθεση, οι Phantom Investigations (η Ινώ Βαρβαρίτη και ο Γιάννης Δελαγραμμάτικας) επιχειρούν μια επιτελεστική διάλεξη βασισμένη στο Καλλιτεχνικό Αρχείο του ΕΜΣΤ, εστιάζοντας στο εικαστικό έργο και τη ζωή της Μπίας Ντάβου, της Ναυσικάς Πάστρα και της Χρύσας. 
Η συμμετοχή στην επιτελεστική διάλεξη είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα. Γλώσσα: ελληνικά

• Σάββατο 18/11 - Παρουσίαση βιβλίου και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το αρχείο της Διοχαντης "Η νοσταλγική αναπόληση του παρελθόντος είναι κάτι που θεωρείται υγιές"
Φουαγιέ και Αίθουσα Προβολών Μεσοπάτωμα
Προβολές από τις 17.00
Παρουσίαση της έκδοσης στις 18.00

Εορτασμός για την κυκλοφορία της έκδοσης Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως (επιμέλεια 3 137, εκδ. Paraguay, Παρίσι, 2023) στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Συζήτηση με τα ιδρυτικά μέλη του artist run space 3 137 (Πάκυ Βλασσοπούλου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου) στο φουαγιέ του ΕΜΣΤ και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το προσωπικό αρχείο της εικαστικού Διοχάντης στην Αίθουσα Προβολών του ΕΜΣΤ.

• Τετάρτη 29/11 - Το μουσικό σύνολο dissonArt ensemble ερμηνεύει τα έργα Κόττος (1977), Χάρισμα (1971) και Ιχώρ (1979) του Ιάννη Ξενάκη σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή
Ωρες: 14.00 (ισόγειο), 16.00 (ισόγειο), 18.00 (2ος όροφος)

Στις τρεις συναυλίες μικρής διάρκειας, το δραστήριο μουσικό σύνολο dissonArt ensemble με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από τους σοβαρότερους "πρεσβευτές" της σύγχρονης μουσικής στον ελλαδικό χώρο, θα ερμηνεύσει τρία εμβληματικά έργα του Ιάννη Ξενάκη σε χώρους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Ερμηνεύουν τα μέλη του dissonArt ensemble Αλέξανδρος Σταυρίδης (κλαρινέτο), Θοδωρής Πατσαλίδης (βιολί), David Bogorad (βιόλα) και Βασίλης Σαΐτης (βιολοντσέλο)

• Τετάρτη 29/11 - Εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του καλλιτέχνη Viron Erol Vert "The Hermit" με ζωντανή μουσική σε επιμέλεια του Krama 
Ωρες: 19.30-23.00  
3ος όροφος project room 1

Το ΕΜΣΤ παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Viron Erol Vert στην Ελλάδα, με τίτλο The Hermit. Η επιτόπια εγκατάσταση του Vert, που δημιουργήθηκε ειδικά για το Μουσείο, είναι εμπνευσμένη από το έργο του Ιάννη Ξενάκη. 
Ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό, διαδραστικό περιβάλλον με αισθητική επηρεασμένη από κλαμπ του Βερολίνου, ο οποίος θα γεμίσει με ήχους που θα συνθέσουν σύγχρονοι πειραματικοί μουσικοί (Έλληνες και διεθνείς). Ο Vert προσκαλεί τους επισκέπτες να βυθιστούν και να απολαύσουν το ηχητικό και οπτικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo