Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 - Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Ψηφιακές Δράσεις

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 - Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Ψηφιακές Δράσεις

0.0
Περιγραφή
18 Μαΐου 2020, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, "Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή".

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Ψηφιακές Δράσεις

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού δημιούργησε τρεις παρουσιάσεις με τη μορφή βίντεο, μέσα από τις οποίες φέρνει κοντά στον διαδικτυακό επισκέπτη το Μουσείο, τη μόνιμη έκθεση και τις συλλογές του, με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο. Με θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αναδεικνύουν ποικίλες εκφάνσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βυζαντίου, "της πρώτης ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας" (κατά την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ). Οι παρουσιάσεις αυτές θα βρίσκονται αναρτημένες στη σελίδα του Μουσείου στο facebook από τις 18 Μαΐου.

• "2020 Έτος Μελίνας Μερκούρη. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Ένα ευρωπαϊκό μουσείο προσβάσιμο, ανοικτό στην κοινωνία".
• "Η γυναίκα στο Βυζάντιο"
• "Η ενδυμασία στο Βυζάντιο"

Επιπλέον στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσείου βρίσκεται αναρτημένο στα ΠΟΛΥΜΕΣΑ - ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από ταινίες και βιντεοπροβολές περιοδικών εκθέσεων και συνεδρίων. Παράλληλα στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει σε μορφή pdf σειρά ενημερωτικών εντύπων και εκδόσεις στην ελληνική και αγγλική γλώσσα που αφορούν σε περιοδικές εκθέσεις, συνέδρια και πολιτιστικές δράσεις του Μουσείου, όλα επιστημονικού - εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς και τα ετήσια ημερολόγια - λευκώματα του Μουσείου. Επίσης στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ διατίθεται ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό με έντυπα για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό.

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Λευκού Πύργου ​φιλοξενείται επίσης το οπτικοακουστικό υλικό της μόνιμης πολυμεσικής έκθεσης του Μουσείου - Μνημείου, η οποία αφορά την ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της μέχρι τον 20ο αι.

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020