Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Chrys Roboras έκθεση ζωγραφικής "Stories I cannot tell..."

Δωρεάν εκθέσεις, Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις

Chrys Roboras έκθεση ζωγραφικής "Stories I cannot tell..."

0.0
Περιγραφή
Η gallery genesis ανοίγει το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα του 2021 με την έκθεση ζωγραφικής της Chrys Roboras "Stories I cannot tell...".
 
Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Τζάνερης

Έναρξη Έκθεσης: Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ 

Stories I cannot tell...
Η Chrys Roboras στην νέα της έκθεση στην gallery genesis έρχεται να μας αφηγηθεί με την ζωγραφική της όσα σκέφτεται και δεν μπορούσε ή δεν θέλησε να μας πει με λόγια όλα αυτά τα χρόνια.

Ο λευκός καμβάς της, τα πινέλα της και τα χρώματά της γίνονται το μέσο επικοινωνίας της με τον έξω κόσμο.

Η Chrys Roboras αναλαμβάνει το ρόλο ενός ιδιόρρυθμου βουβού αφηγητή που δεν λέει αλλά αναπαριστά τις ιστορίες με τον τρόπο που τόσο καλά γνωρίζει.

Η ανάμειξή της στις ιστορίες που ζωγραφίζει είναι κάποιες φορές σαν να συμμετέχει η ίδια ως βασικός ήρωας ή ως πρωταγωνιστής ή ως αυτόπτης μάρτυρας και κάποιες άλλες στιγμές δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο απλόχερα αλλού κρατώντας μόνο τον ρόλο του παρατηρητή!

Η καλλιτέχνης τοποθετεί την ανθρώπινη μορφή σε τεράστια, πολύχρωμα ημι-αφηρημένα τοπία. Ο Χρόνος μοιάζει να μην την αφορά. Σε ορισμένα έργα, οι μορφές της απεικονίζονται ως ένα περίγραμμα που έχει γεμίσει με διάφορα χρώματα και σχήματα - σαν η ανθρώπινη μορφή να είναι ένα "δοχείο" - συναισθημάτων, σκέψεων, αναμνήσεων.

Σε πολλά έργα, υπάρχει μια πιο ρεαλιστική αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής. Εδώ οι Ήρωες ζουν και αναπνέουν σε μια ονειρική ατμόσφαιρα.

Παρατηρώντας τα έργα της είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι είναι σε μία διαρκή κίνηση τις περισσότερες φορές. Από κάπου έρχονται ή κάπου πάνε. Ακόμη και όταν είναι σταθεροί καταλαβαίνεις ότι αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι το επόμενο βήμα. Το Παρόν , το Παρελθόν και το Μέλλον είναι αποτυπωμένα στο περπάτημά τους, στην πορεία τους.

Η ανθρώπινη κατάσταση - η μεμονωμένη αίσθηση της ύπαρξής της - είναι ένα κεντρικό θέμα στη δουλειά της, και πηγάζει από τη δική της εμπειρία ως Ελληνίδα της Διασποράς, μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Μπορούμε να δούμε την έκθεση και ψηφιακά εδώ.

Δείτε που παίζεται (2)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (5)
Πρόγραμμα (2)
2 Χώροι στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Τρίτη 11:30 - 20:00
Τετάρτη 11:30 - 15:30
Πέμπτη 11:30 - 20:00
Παρασκευή 11:30 - 20:00
Σάββατο 11:30 - 15:30
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021