Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Φεστιβάλ

Athens Short Film Festival 2023

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Athens Short Film Festival 2023

0.0
Περιγραφή
Το Athens Short Film Festival γίνεται τριήμερο και επιστρέφει για 6η χρονιά με ένα ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα προβολών. Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, το Athens Short Film Festival 2023 φέρνει 35 μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει αυθεντικές δημιουργίες του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Μετά την περσινή επιτυχία, το ASFF μεγαλώνει για να υποδεχτεί ακόμα περισσότερους θεατές αλλά και να αναδείξει ανερχόμενα ταλέντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα προβολών, το οποίο αποτελείται συνολικά από έξι θεματικές.

Στις φετινές ταινίες πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν άλλοτε οι άνθρωποι, άλλοτε οι τόποι και άλλες φορές έννοιες και ανησυχίες με τις οποίες όλες και όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι. Μέσα από διάφορα κινηματογραφικά είδη και στυλ το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αθήνας, έχει στόχο να λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.

Το Athens Short Film Festival 2023 ανοίγει με τις θεματικές "Strange Encounters" και "This is our Story: Female Gaze", στη διάρκεια των οποίων θα προβληθούν συνολικά 11 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Περίεργες συναντήσεις που κινούνται μεταξύ του γήινου και του εξωπραγματικού στο πρώτο πρόγραμμα αφήνουν τους θεατές να αναρωτιούνται για τα όρια του πραγματικού, ενώ το πρόγραμμα "This is our Story: Female Gaze" φέρνει στην οθόνη μας ιστορίες γυναικών από όλο τον κόσμο ειπωμένες από τη δική τους οπτική.

Μέσα από 8 ιστορίες αγάπης, έρωτα και σεξ, η πρώτη θεματική της δεύτερης ημέρας "Say that you Love me" μας προκαλεί να σκεφτούμε σε ποιες από αυτές βλέπουμε τους εαυτούς μας ενώ το πρόγραμμα "A Wild World" βάζει στο επίκεντρο απομακρυσμένους και περίεργους τόπους ξετυλίγοντας συνηθισμένες ιστορίες που λαμβάνουν χώρα σε όχι και τόσο συνηθισμένα μέρη.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του φετινού Athens Short Film Festival κλείνει με 11 μικρού μήκους ταινίες. Από τις άγνωστες πτυχές του εαυτού μας στο "Exploring Identities" στις παράλληλες πραγματικότητες που -θέλουμε να- αγνοούμε στο "Parallel Realities, οι τελευταίες δύο θεματικές γεννούν νέα ερωτήματα ή φέρνουν στην επιφάνεια αυτά που ήδη γνωρίζουμε.

Ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο, πειραματικές και animation ταινίες συνθέτουν το πρόγραμμα του 6ου Athens Short Film Festival, το οποίο καταπιάνεται με σύγχρονα ζητήματα, μας προκαλεί να ανοίξουμε συζητήσεις και αναδεικνύει τη δύναμη του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν meet and greet εκδηλώσεις κατά την έναρξη και τη λήξη του Φεστιβάλ, για τα οποία θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Όλες οι ταινίες θα έχουν ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών και πληροφορίες για τις ταινίες εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Γενική είσοδος ανά ημέρα: 8 €
Τιμή εισιτηρίου ανά προβολή: 5€  

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo