Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

"Αντιμετωπίζοντας σύγχρονες προκλήσεις στην προεφηβεία και εφηβεία" εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Αντιμετωπίζοντας σύγχρονες προκλήσεις στην προεφηβεία και εφηβεία" εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες

0.0
Περιγραφή
Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν την προκλητική ηλικία της εφηβείας, ιδιαίτερα στην εποχή μας με τις σύγχρονες προκλήσεις και δοκιμασίες;

Στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουμε τις αλλαγές και τα βιώματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην προεφηβεία (από 8,5 ετών) και εφηβεία (12-18 ετών) σε σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο στη σύγχρονη εποχή.

Θα αναλύσουμε πώς οι γονείς μπορούν να τονώσουν και να υποστηρίξουν τα παιδιά τους υιοθετώντας τις Αξίες Συναισθηματικής Νοημοσύνης EQ ώστε να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και να εμπνεύσουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν σημαντικούς προβληματισμούς, όπως θέματα ψυχολογικής εξέλιξης, αυτοπεποίθησης, επίδοσης, επικοινωνίας αλλά και την αντιδραστική συμπεριφορά των παιδιών σε αυτή την ηλικία.

Θα αναλύσουμε σημαντικά θέματα που απασχολούν τα παιδιά και τους γονείς σε αυτές τις ηλικίες όπως το bullying, το κτίσιμο ταυτότητας και η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, η ακαδημαϊκή πρόοδος, οι μαθησιακές δυσκολίες, οι εθιστικές συμπεριφορές (διαδίκτυο), ο επαγγελματικός και ακαδημαϊκός προσανατολισμός, οι διατροφικές διαταραχές κτλ.

Θα παρουσιάσουμε τις συνέπειες των προβλημάτων της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως η μετά-Covid εποχή, η οικονομική κρίση, οι πόλεμοι, η ανασφάλεια σε κοινωνικό, προσωπικό, διαπροσωπικό και ψυχολογικό επίπεδο στην ψυχή, στην υγεία, στην ισορροπία και στην εξέλιξη των παιδιών.

Θα αναλύσουμε, επίσης, πώς οι γονείς μπορούν να ενδυναμωθούν για να εξισορροπήσουν τους πολλαπλούς τους ρόλους και να στηρίξουν τα παιδιά τους. Θα δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι οι γονείς είναι οι καθρέφτες των παιδιών τους, αφού τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν οι γονείς, όχι μόνο αυτό που λένε.

Θα μοιραστούμε και θα εξηγήσουμε τα κλειδιά της σωστής διαπαιδαγώγησης με την θέσπιση ορίων στη ζωή των παιδιών, την καλλιέργεια της ενεργητικής ακρόασης και του εγώ-μηνύματος, το κτίσιμο της αυτοπεποίθησης, του αυτοσεβασμού, της αυτοφροντίδας και της επικοινωνίας.

Με την Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγο–Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλο με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων.

1 Απριλίου 2024
Αλλαγές στην εφηβεία: τι φέρνει η εφηβεία στη ζωή των παιδιών σε σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο; Τι βιώνουν οι έφηβοι και πώς μπορούν να υποστηριχθούν από τους γονείς;

15 Απριλίου 2024
Υιοθέτηση των κλειδιών υποστήριξης συναισθηματικής νοημοσύνης EQ από τους γονείς για να είναι ο ρόλος τους πιο ουσιαστικός, ιδιαίτερα στη προκλητική περίοδο εφηβείας.

22 Απριλίου 2024
Αναγνώριση των κρυφών μηνυμάτων που μεταφέρουν τα παιδιά, άμεσα ή έμμεσα, στην προκλητική εποχή της εφηβείας. Αληθινά παραδείγματα και συμπεριφορές.

29 Απριλίου 2024
Κτίζοντας την πολυπόθητη επικοινωνία μεταξύ γονέων και εφήβων. Καλλιεργώντας τον διάλογο και τις αξίες EQ (ασφάλεια, αυτογνωσία, αυτοσεβασμός).

13 Μαΐου 2024
Τρόποι καλλιέργειας των "μαγικών" 4Α: αυτογνωσία, αυτοσεβασμός, αυτοφροντίδα και αυτοπεποίθηση για την ισορροπημένη ζωή και εξέλιξη των εφήβων και των γονέων. Οι ισορροπημένοι και ευτυχισμένοι γονείς έχουν ισορροπημένα και ευτυχισμένα παιδιά.

1, 15, 22, 29 Απριλίου, 13 Μαΐου 2024
Δευτέρα, 18:00-20:00

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15

Τζίνα Γ. Θανοπούλου
Ed.M., M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων: RISK & PREVENTION Psychology, ΗGSE: Harvard Graduate School of Education, Έγκριτο Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής ΗCA #01250, Full Member European Counseling Association, ECA #HAC0080, Full Member American Psychology Association, APA #81153384.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 80€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€
Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

Κόστος συμμετοχής Φίλων THF: 72€/18€

Μεταφορές θέσεων επιτρέπονται έως και 48 ώρες πριν το σχετικό πρόγραμμα. Για τα προγράμματα που διεξάγονται Σαββατοκύριακο έως την Παρασκευή στις 15:00. Επιστροφές του αντιτίμου του εισιτηρίου γίνονται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σχετικού προγράμματος από το Ίδρυμα.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo