Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

AJWAD alazzawi έκθεση "Don't dream alone - μια ονειρική πραγματικότητα".

Δωρεάν εκθέσεις

AJWAD alazzawi έκθεση "Don't dream alone - μια ονειρική πραγματικότητα".

0.0
Περιγραφή
Οι τρέχουσες εκδηλώσεις έχουν είτε ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού. Παρακαλούμε αναζητήστε πιο μελλοντικές εκδηλώσεις.

Γέννημα της παλαιάς ονειρικής Βαγδάτης, ταξιδιώτης του Κόσμου και γνώστης του χρωστήρα και της φιλοσοφίας, διαπραγματευτής στις αγορές της Δύσης και της Ανατολής, ο φιλέλληνας AJWAD Alazzawi (ΑΤΖΟΥΆΝΤ Αλατζάουι), μας προσφέρει τις καλλιγραφικές ανατολίτικες οπτασίες και σχηματισμούς του εικαστικού του σύμπαντος, άλλοτε μέσα από μια σκοτεινή, μυστηριακή ατμόσφαιρα κι άλλοτε μέσα από ένα φωτεινό παιχνίδισμα της φόρμας που πάλλεται σαν ελεύθερη μαθηματική καμπύλη. Στο σημείωμα της για τον AJWAD, η κριτικός τέχνης Βιβή Βασιλοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων: "...Η τέχνη είναι ονειρικό project. Η γλώσσα της είναι παγκόσμια και ανεξίγλωσση. Τέχνη είναι το κομμάτι του εαυτού μας, που δεν κοιμάται ποτέ. Ωστόσο ονειρεύεται. In dream we trust. Τα όνειρα δεν έχουν ιδιοκτησία. Απευθύνονται σε όλους μας, χωρίς να δεσμεύονται από τη γλώσσα του δημιουργού τους και χωρίς να δεσμεύουν. Ο καθένας τα διαβάζει με τον τρόπο του.

Η τέχνη φαίνεται να συλλαμβάνει καλύτερα το όνειρο από οποιονδήποτε ειδικό, δοκιμάζοντας συνεχώς τα όρια του, στα όρια του καμβά και στις δεσμεύσεις της ύλης.
[...]
Η σημειολογία άλλωστε ευδοκιμεί κατ' εξοχήν στα όνειρα κάθε είδους, σε μια πορεία αυτογνωσίας και ανάλυσης ατόμων και λαών. Η ζωγραφική επιφάνεια προσφέρεται για την αποτύπωση, όσο και για τη "σύγκρουση των πολιτισμών"..."

Η σειρά έργων ζωγραφικής του AJWAD πού δημιουργήθηκαν κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, την τελευταία πενταετία, θα εκτεθούν στους χώρους της Zivasart Gallery από τις 25 Οκτωβρίου ως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Εγκαίνια Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 17.00 – 22.00 

Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: 2μ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Καθημερινά 09:00 - 21:00

25 Οκτωβρίου 2020 - 30 Νοεμβρίου 2020

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Τηλ: 6936531703, 2106830648.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020