Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονικη

Το έργο περιγράφει τα προσωπικά, υπαρξιακά και κοινωνικά αδιέξοδα ορισμένων ανθρώπων της εξουσίας. Σκηνοθεσία: Γιώργος Σφυρίδης.

Οι NoVanTheatreGroup παρουσιάζουν μια ανατρεπτική κωμωδία θεάτρου μέσα στο θέατρο, ιχνηλατώντας τα πρώτα συγγραφικά βήματα του Σαίξπηρ.

Επί σκηνής δύο performers αφηγούνται από σκηνής την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ, ενσαρκώνοντας όλους του χαρακτήρες του έργου.

Ο Διογένης Δασκάλου, οι Monie & Monie Conniente και ο Στέφανος Τσιτσόπουλος δίνουν το σύνθημα: «Εvery Friday ντύσου και Άιντεϊ!».

Θα παρουσιαστούν: "Οι γαμπροί της Ευτυχίας", "Ο κατά φαντασίαν ασθενής", "Μία στο καρφί μια στο πέταλο", "Φαύστα.gr".

Μία ξεκαρδιστική, γαλλική, κλασική κοινωνικοπολιτική κωμωδία. Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαλτατζή.

Μια αλληγορία της σύγχρονης εποχής για τον καταναλωτισμό, τον αποκλεισμό και την αυταπάτη της ασφάλειας. Από την ομάδα CASUALI.

Μια νεανική, θεατρική παράσταση με δύο διαφορετικές προτάσεις.

Ένα έργο του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ερμηνεία: Ελένη Ουζουνίδου.

Το έργο αν και φαινομενικά απλό, είναι βαθιά ανθρώπινο, κρατάει πολύ εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό.

Η ομάδα Α! ΚΑΤΑΛΑΧΟύ, σε συνεργασία με το ΚΘΕΘ, παρουσιάζει μια γλυκόπικρη κωμωδία με μάσκες και κούκλες. Σκηνοθεσία: Koldobika G. Vío.

Η θεατρική ομάδα Παπαλάνγκι παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη σε μια υπόθεση bullying που απασχόλησε την Ελλάδα.

Camerata Contra Tempo υπό την μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο «Stand by the act», κ.α.

Θεατρικός μονόλογος, βασισμένος στο μυθιστόρημα "Μόσχα - Πετουσκί" του Βενεντίκτ Γιεροφέγιεβ. Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης.

Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Σκηνικών/ Κοστουμιών/ Μουσικής/Σκίτσων: Μαρία Μπαλτατζή.

Συνδυάζοντας χορό, Μαύρο Θέατρο, πανοραμικές κινηματογραφικές προβολές, παντομίμα και μαριονέτες, αφηγείται την ιστορία δύο κλόουν.

Ένα έργο σκληρό, δραματικό, αληθινό, που έχει στον πυρήνα του εξαρτώμενες οικογενειακές σχέσεις, αγάπης και μίσους. Από την ομάδα ριSκο.

Η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Μια μοναδική παράσταση που το γέλιο με τη θλίψη εναλλάσσονται με απόλυτο σεβασμό στα γεγονότα. Σκηνοθεσία: Αννίτα Γκαϊτατζή.

Μία πικρή κωμωδία, ένα έργο εντυπωσιακό, λαϊκό και απενοχοποιημένο που η δομή και η σύλληψή του μας θυμίζει ποίηση του Μαγιακόφσκι.

loading